Dietbars

viktnedgång äppleDietbarsen som man kan använda sig av som ett snabbt mellanmål för att få mer energi kan se ut som godis och ibland så är det faktiskt också det. När man vill använda sig av dietbars som en bra källa till protein och energi så ska man vara noga med att välja rätt sort. Om man inte gör det och sätter i sig bars som är laddade med socker och fett så kan man lika gärna ta en chokladkaka som kanske är godare. De bars som är nyttiga kan också vara väldigt goda så här ska man också tänka på att inte överdriva och äta för många vilket inte kommer att ge den effekt som man är ute efter.

Så fungerar dietbars

Fördelen med en bar som kommer i en behändig förpackning är att man vet precis vad man får. Med dietbars så vet man exakt hur många kalorier man sätter i sig och vilka näringsämnen man får. Det här är smart då man vill ta kontrollen över sitt ätande och då man behöver få energi på ett nyttigt men behändigt sätt. Man köper förstås barsen i flerpack för att spara pengar men sedan så behöver man bara ta med sig en att äta innan träning eller då man skulle ha behov av en mindre måltid för att orka mer. Dietbarsen ger energi och även viktiga näringsämnen som kroppen behöver då man till exempel tränar hårt och vill ge musklerna proteiner och kolhydrater.

Välj rätt märke

Tänk på att det finns en rad olika märken som tillverkar olika typer av bars. Produkterna kan se likadana ut men innehållet kan skilja sig avsevärt. Man måste alltså ta en titt på ingredienserna innan man beställer en förpackning med bars. Det kan stå diet på förpackningen men det betyder inte att man får den bästa produkten. Ta en titt på om man har lagt till socker eller om man har använt sig av bättre sötningsmedel. När du väl finner ett bra märke så kan du testa olika varianter med olika smaker för den goda omväxlingens skull.

När det blir för gott

Även nyttiga dietprodukter kan bli för goda och det här är något av en fälla som man ska vara medveten om. Tanken är ju inte att du ska äta en massa dietbars varje dag. Om du använder dig av dietbarsen som ett mellanmål och enbart äter en vid varje tillfälle så får du rätt effekt. Om du tar flera så kommer du att få mer kalorier på pluskontot och då kan du istället för viktnedgång se en viktökning. Var alltså noga med att använda bars på rätt sätt så att du inte föräter dig på dem bara för att de är så himla goda och nyttiga.

Lämna en kommentar