Nutrilett

Nutrilett grundades år 1989 av en läkare i Norden, med syfte att hjälpa människor att gå ner i vikt genom små förändringar i sin vardag. Det började med att man utförde forskning för att med en god grund kunna utveckla olika hjälpmedel och råda bot på övervikt. Man kunde efter många försök komma fram till en produkt, ett lågkaloripulver som innehöll sojaprotein som kunde främja för en snabb viktnedgång. Läkaren menade att med snabba resultat i början kommer personen att få större motivation att fortsätta att gå ner till sin målvikt och sedan hålla den på en stabil nivå.
nutrilett
Man fortsatte forska och det resulterade i produktlinjer som rönte stora framgångar på marknaden där man kunde se att de gav goda resultat för personer med övervikt, och Nutrilett Very Low Calorie hade skapats.

  • Nutrilett Very Low Calorie Diet har idag bytt namn till Nutrilett Quick Weight Loss och är det enda varumärket som har vetenskapligt bevisad effekt.  Studierna bevisar att man går ner i vikt med Nutrilett, under förutsättning att man använder produkterna på rätt sätt.
  • Nutrilett Quick Weight Loss finns i olika former som smoothies, bars, soppor och shakes. Det finns ett brett utbud av olika produkter som finns i många olika goda smaker.
  • Nutrilett ägs av Orkla Health som erbjuder flera produkterserier inom hälsokost och välmående.

Nutrilett Quick Weight Loss

Nutrilett QWL ersätter dagliga måltider och hjälper dig att snabbt komma igång med din viktnedgång, men motiverar dig också att fortsätta att behålla din nya vikt. QWL-produkterna ska du ersätta alla dina måltider med under cirka tre veckor.

För kvinnor gäller det att få i sig 560 kcal per dag, alltså totalt fem pulverpåsar, och för män 675 kcal – lika med sex påsar per dag. Det är viktigt att få i sig mycket vatten och annan dryck som innehåller få kalorier samtidigt, och ibland kan man även kombinera måltidsersättningen med vanlig mat.

Näringspulvret har ett mycket lågt innehåll av energi vilket ger viktminskningen en skjuts i rätt riktning tidigt. Produkterna kommer i form av soppor, shakes, smoothies eller bars som intas för att minska kaloriintag utan att för den sakens skull reducera näringsinnehållet. Innehållet utgörs främst av sojaprotein och sojafiber vilka ger en erkänt hög mättnadskänsla trots lågt kaloriintag. Smaken kan varieras genom tillsatt kakao och andra aromer. Fruktos och sötningsmedel ingår.

Du kan välja paket med Quick Weight Loss där det ingår shakes och bars. Du väljer då också om du vill ha för endast en vecka eller 10, och du väljer smaksättning efter eget tycke. Några exempel är vanilj, bär och choklad och det kommer nya smaker och paketkombinationer regelbundet.

Lämna en kommentar